AIK Bandyförening Solna

Referat: KS Bandy - AIK Bandyförening Solna

Matchreferat KS Bandy - AIK 2022-02-13

På grund av isproblem på Skarpe Nord så flyttades hemmamatchen mot AIK till Ale Arena. Ett AIK som nyligen besegrat seriesuveränerna Villa Lidköping och visat storform.
KS bandy inledde matchen bra och klev upp ganska högt och störde AIK:s uppspel och gav inte AIK några större ytor i inledningen. KS skapade de första farligheterna bland annat genom Vilma Fischer som stod för en fin genomåkning men den gamla KS målvakten Ellen Ahrnberg stod i vägen för avslutet. Spelet var sedan ganska jämt men när AIK fick sin första hörna efter 17 minuter lyckades de göra 1-0 på en hörnvariant genom Olga Rodionova. AIK fick sedan ett litet övertag och började skapa många hörnor, dock svängde spelet fram och tillbaka och båda lagen skapade chanser framåt men inga som resulterade. Det dröjde ända till den 44:e minuten innan domaren blåste straff för AIK, en straff som kändes ytterst tveksam men som Kristina Mashinskaya kunde sätta fram till 2-0.
I början av andra halvlek fick AIK ett frislag strax utanför straffområdet när Hanna Wetterling avvärjde en AIK kontring på ett otillåtet sätt. KS missade att ha någon som rusade på skytten Karina Lipanova som kunde stanna bollen innan hon sköt den i mål fram till 3-0 för AIK. Tio minuter senare gör Tora Uebel 4-0 efter en fin uppåkning på vänsterkanten där hon går hela vägen runt och och gör mål. KS fortsatte att göra ett hårt jobb i defensiven och skapade även chanser framåt. Efter 60 minuter är Anna Egeberg på väg att åka igenom AIK försvaret men dras ner och det blir straff för KS. Wilda Ejderfalk skjuter en bra straff men Ellen Ahrnberg i AIK målet gör en riktigt fin TV-räddning och fortsätter hålla nollan. Strax därefter kontrar AIK och Olga Rodionova blir fri och kan enkelt göra 5-0. Kristina Mashinskaya gör senare 6-0 när hon i dålig vinkel sätter den i nättaket.
AIK vann rättvist men KS visar att man närmar sig topplagen när man orkar ta jobbet i försvarsspelet och med lite flyt i avsluten hade det kunnat bli en annan matchbild.
Nu får KS ladda om för söndagens spännande hemmamatch mot Skutskär i Ale Arena kl.13:00.